Web klasserom

Nettstudier og e- læring har gjort utdanninger mer tilgjengelig for alle. Denne måten å studere på er velegnet for deg som har lyst til å studere uten å måtte flytte eller måtte foreta lange reiseveier daglig. Dette er godt egnet for deg som er i jobb og ønsker utdanning. Studiestedet er i ditt eget hjem eller i et møterom med medstudenter i nærheten av der du bor hvor dere oppnår resultater i fellesskap.
student

Les mer om læring på avstand her

Et web klasserom er et nettbasert læringsmiljø. Miljøet kan være webbasert og tilgjengelig via en portal eller programvarebasert og kreve en nedlastbar kjørbar fil. Vi bruker e- læringsplattformen AdobeConnect.

Akkurat som i et vanlig klasserommet, deltar studenter i et web klasserom i synkron undervisning, noe som betyr at læreren og elevene er logget inn i læringsmiljøet samtidig.   Som student trenger du å være på nett, og kunne "surfe" normalt. Du må også ha et kamera. Det kan være det som er integrert på PCen. Du må ha et headsett med mikrofon og høyttaler. Et headsett med mikrofon og USB anbefales.

Husk at du er i et web klasserom - selv om du sitter hjemme. Medstudentene ser det som vises i ditt kamera. Det er viktig at du ikke har bakgrunnslyd som "sendes" ut i web klasserommet. Folk som "springer forbi" bak din rygg vil bli sett.  Før du kobler deg til det virtuelle klasserommet har du fra læreren blitt tildelt en lenke på facebook.

Test ut at alt virker i god tid før undervisningen starter.   Det virtuelle klasserommet er åpent 24/7, slik at det kan brukes når det passer deg. Undervisningen er planlagt med undervisningstider, med en timeplan. Det vil ikke bli "streamet" undervisning.

Slik at det ikke er anledning til å "se" undervisningen senere. Det er som en vanlig undervisnings time i et vanlig klasserom. Web klasserommet kan brukes som "grupperom" for studentene.

I tillegg anvendes facebook- grupper til kommunikasjon lærer- student og studenter imellom. Her legger både lærer og studenter ut relevant stoff.

Står du fast i noe underveis, er denne gruppa fin å ha.

Facebook-gruppa med medlemmer opprettholdes etter endt kurs. Det er opp til den enkelte deltaker å melde seg ut.