Energidesign og bygningsfysikk

Fagskolen Telemark tilbyr fra høsten 2019 et nytt kurs i Energidesign og bygningsfysikk. Vi legger vekt på at deltakerne skal kunne lære og anvende energiberegninger i energi-simuleringsprogrammet SIMIEN.
Energidesign

Ønsker du å utvide eller endre ditt arbeidsområde? Energi- og klimautfordringene engasjerer sterkt i samfunnet. Kravene til å bygge eller rehabilitere bygg til å bli mer energi- effektive står sterkt i fokus. Dette er en utvikling som vil forsterkes i årene fremover. For å møte markedet for energieffektivisering er kompetente bransjeaktører sentralt.

Kurset vil gi deg kompetanse innenfor fagområdene energirådgivning, Simien, bygningsfysikk og energivurdering av bygg.

Oppstart på Fagskolen i Oslo og Akershus på Økern fredag 2. november 2018. Adresse: Kabelgaten 10-12, 0580 Oslo. Rom 4110.

Enkel korrespondanse med buss fra Gardermoen til Økern.

Generelt om kurset:

Kurset er godkjent av Enova og tilpasset deltakere både fra elektrobransjen, VVS- bransjen og byggebransjen.

Etter avsluttet kurs kan du jobbe som Energirådgiver og søke Enova om ENØK- tilskudd!

Se reportasje fra

ITB- aktuelt

VVSforum

Etter avsluttet kurs kan du gjøre utfordrende energivurderinger for kunder, blant annet med Simien- programmet som et godt hjelpemiddel for dette. Innholdet i kurset gir deg kunnskaper innenfor ventilasjon, vinduer, lys, varmepumper, - både vann og luftbårne systemer. Videre vil du får en inngående kunnskap i hva som er viktig ITB- rollen.

Godkjenningen fra Enova gjelder på bygg inntil 1000 m2.

Du vil også bli kjent med Breeam Nor, Norges ledende verktøy for miljøklassifisering av bygg

Du vil få en grunnleggende innføring i Bygningsautomatisering. Gjennom kurset vil du få tilgang til e- læringsplattformen Fronter, AdobeConnect og all annen nødvendig programvare. Vi bruker en lukket facebook- gruppe til daglig kommunikasjon.

Studenten får relevante individuelle innleveringsoppgaver. Utdanningen avsluttes med muntlig tverrfaglig eksamen basert på prosjektoppgaven.

Kurset gir deg en realkompetanse tilsvarende 15 studiepoeng.

Du vil få utstedt modulkompetansebevis fra Fagskolen Telemark. Du vil få et eget kompetansebevis på gjennomført modul i energiberegningsprogrammet Simien.

Studiet gjennomføres over ca. 7 måneder. Vi tar forbehold om et tilstrekkelig antall påmeldte

Klikk her for å fylle ut påmeldingsskjema

Lengre nede i artikkelen finner du gjennomføringsplan for utdanningen.

Eksamen er et tverrfaglig prosjekt med muntlig eksamen.

Kursets innhold er tilpasset elektrobransjen, VVS- bransjen og byggebransjen.

Prosjektledere

Saksbehandlere

Selgere

Fagarbeidere og montører med interesse for faget.

Videre også rådgivere, forretningsutviklere og eiendomsforvaltere som har ønske om å bygge opp og styrke forretningsvirksomhet knyttet til energiløsninger og tjenester.

Søkere uten formell fagskoleutdanning får vurdert sin realkompetanse som grunnlag for inntak til studiet. I praksis innebærer dette at vi vurderer søkere med relevant fagbrev og praksis.

Studiet passer for studenter som ønsker å kombinere studier med jobb.

Studentene lærer både om det "grønne skifte", byggeskikk, bygningsfysikk, lysanlegg, oppvarming, vannbåren varme, varmepumper, energisentraler, ventilasjon, inneklima, økonomi samt hvilke styringsdokumenter (lover og forskrifter) som ligger til grunn. Se framdriftsplan lengre nede.

Denne utdanningen vil kvalifisere deg til å ta posisjon som energirådgiver og rådgiver på energieffektive løsninger.

Fremdriftsplan: Energidesign og bygningsfysikk høst 2018

Punkt